Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben echt gek op dieren. Dat geldt voor zowel honden als katten als allerlei andere huisdieren. Daar discrimineer ik niet in. Ik geniet er gewoon van om zo’n lief beest in huis te hebben als compagnon. Daarom doe ik ook alles om ervoor te zorgen dat mijn huisdieren een goed en gezond leven hebben. Stiekem kost dat niet eens zoveel tijd. Door simpelweg de goede dierenvoeding te geven, af en toe te borstelen en veel met de dieren te spelen ben je al aardig onderweg. Dagelijks heb ik een contactmoment met mijn lieve kat om even te spelen met alle kattenspeeltjes. Wist je dat zo’n contactmoment om te spelen heel belangrijk is voor een kat?

Instincten van de kattige jagers

Mijn kat kampte met wat problemen. Ik besloot om het verstandige te doen en naar de dierenarts te gaan. Daar werd mij verteld dat mijn kat te weinig beweging kreeg. Ondanks dat ze nog een kitten was, lag mijn kat liever de hele dag te slapen in haar mandje. De dierenarts gaf mij het advies om dagelijks even een momentje te pakken met mijn kat om even met de kattenspeeltjes te spelen. Het spelen is namelijk erg belangrijk voor een kat. Van nature zijn katten jagers. Het was hun instinct om een proof te vinden en op te jagen. Ook al is jouw kat een luiwammes, bezit hij nog steeds die gevoelens. Als baasje moet je daar door middel van kattenspeeltjes op in spelen. Door op een spelende manier je kat uit te dagen om te bewegen, kun je allerlei lichamelijke klachten voorkomen bij het beestje. Regelmatig bewegen kan uiteindelijk overgewicht, diabetes en meer ziektes voorkomen.

Geen verveling meer

Je verwacht het misschien niet, maar katten gaan zich uiteindelijk ook vervelen. Mijn kat uitte dat op een hele vervelende manier. Ze ging de bank als krabpaal gebruiken en ze werd zelfs af en toe erg agressief. Ook daarvoor werd mij geadviseerd om te gaan spelen met mijn kat. Wanneer een kat namelijk alleen maar hoeft te eten en te slapen, gaat hij op zoek naar manieren om de verveling tegen te gaan. Dat doen wij mensen ook. Katten gaan dan dingen omgooien, spullen stukmaken en ga zo maar door.

Gelukkig zijn er allerlei soorten kattenspeeltjes die je kat bezig zullen houden. Mijn kat heeft helemaal geen last van verveling meer. De dagen van de plantenspuit zijn eindelijk achter ons. En dat allemaal omdat ik elke dag even een moment pak om te spelen met mijn lieve kat. Zo simpel kan het zijn! Dus is jouw kat te zwaar? Heeft hij lichamelijke problemen of verveelt jouw kat zich continu? Investeer dan in een aantal kattenspeeltjes en ga spelen! Voor je het weet zijn alle problemen verleden tijd.