Ga je wedden op voetbal, en ben je benieuwd waar de meeste andere spelers hun geld op inzetten? Dan kunnen we je meer vertellen. Allereerst is het voetbal de meest bekende sport om je geld op in te zetten, en wanneer we kijken naar de volumes rondom het gokken, dan is dit in de praktijk net zo. Wat is de meest bekende weddenschap voor spelers?

Wedden voetbal: de 1×2 weddenschap

Misschien zag je het al aankomen, maar de 1×2 weddenschap is veruit de meest bekende én meest gespeelde weddenschap van dit moment. Het betreft in deze een enkelvoudige weddenschap. Veel mensen zijn bekend met 1×2, maar weten niet precies waar dit voor staat. Dit is in de praktijk:

∙         1: Winst voor het thuisspelende team

∙         X: Gelijkspel

∙         2: Winst voor het uitspelende team

Bij elk van deze weddenschappen hoort een quotering, welke bepalend is voor de aantrekkelijkheid van een bet. Hoe hoger de quotering, hoe interessanter het ook is om hier op in te zetten als je op zoek bent naar de hoogste winst. Anderzijds is de quotering niet voor niks zo hoog, want de kans dat het team wint naarmate de quotering groeit, is natuurlijk een stuk lager.

Snel resultaat uit je weddenschap

Een 1×2 weddenschap is enkelvoudig, en dat betekent dat je snel weet of je hebt gewonnen. Je kunt deze weddenschap zowel pre-match als live inzetten, hetgeen niet bij alle soorten weddenschappen zo is. Wanneer je de weddenschap live inzet, dan kunnen de quoteringen er heel anders uitzien dan pre-match. Dit heeft te maken met het verloop van de wedstrijd, gele kaarten, doelpunten voor het minst favoriete team en ga zo maar door. Dankzij het gemak van deze weddenschap geven de meeste mensen hier echter standaard de voorkeur aan. Ben je op zoek naar meer uitdaging? Kies dan uit één van de tientallen alternatieve weddenschappen.